Fadeburet

Al mad og forråd skulle førhen opbevares køligt og "sikkert" for at kunne anvendes senere. Der blev brugt udhuggede trug, lerkar og trækasser, men frem for alt blev der brugt bødkrede kar og tønder. På nogle gårde var der et køligt forådskammer under storstuen, andre steder blot et lille " mælkekammer", mens de store gårde tit havde en særskilt bygning  fadeburet. I denne bygning stod bøtte efter bøtte med mel, tørret frugt og alskens madvarer. I loftet hang kroge til røgevarer og tøjposer til eks. den tørrede skinke. Der var små bøtter med en træplade og sten ovenpå til at holde mus væk, andre havde en "lindug" bundet stramt over randen. Store bøtter havde et fast låg der kun passede til den bøtte.

4 store bøtter og et par trug.

Tre typer "låg": lindugen, brædt med sten og det fint tilskårne trælåg.

Korn- eller vandtønde Oseberg

Eksempler på tønder. 2 longpipe`s og 2 alm.